Jes vzw is een organisatie binnen jeugdwerk dat werkt met jongeren in grootstedelijke contexten rond vrije tijd, welzijn, opleiding en werk. Hun projecten en werking is context-gebonden en verschilt dus in de 3 steden waar ze gevestigd zijn. Jes vzw werkt occasioneel ook samen met scholen.

Is je school niet gevestigd in 1 van deze 3 steden? Jes vzw ontwikkelt en publiceert (online) ook verschillende methodieken om met jongeren aan de slag te gaan rond competentieontwikkeling, arbeidscompetentiebegeleiding, vrijwilligerswerk en participatie. Met de nodige aanpassing aan de eigen schoolcontext in je achterhoofd, kan je op hun website heel wat inspirerend materiaal vinden.

(Weetje: op de nascholingsdag in november 2019 werkte Jes vzw een lezing uit voor het GO! over competentiegericht werken met (OKAN-)jongeren vanuit een empowerment benadering.)

JES werkt met jong geweld in de stad.

     Of ze nu muziek maken, een ontmoetingsplek zoeken, vorming willen,… ze krijgen alle ruimte om te experimenteren. Maar ook wie het spoor naar werk, opleiding of een zinvolle vrijetijdsbesteding even kwijt is geraakt, kan bij JES terecht. En in alles geven we jongeren een stem, en zetten hen zo aan het roer van hun eigen toekomst.

JES werkt met partners in de stad.

     Vanuit de praktijk bouwen we veel ervaring op in het werken met jongeren in de stad. Deze expertise delen we graag met partners. Bovendien staan we open voor partnerschappen met organisaties die zich, net als ons, volop inzetten voor de jonge stedelijke bevolking.
Ga naar de website
Ga naar filmpje competentiegericht werken met jongeren