De Ambrassade stelde, in samenwerking met tal van andere organisaties, een toolbox samen met thema ‘diversiteit’. Je vindt er allerhande methodieken, tools en inspirerende bronnen. De toolbox werd oorspronkelijk ontworpen voor jeugdwerk maar bevat evenzeer interessante bronnen en methodieken die in het onderwijs (en ook binnen OKAN) ingezet kunnen worden.

De input van de toolbox werd verzameld door de werkgroep diversiteitsbeleid van De Ambrassade onder begeleiding van Pieter Verbanck (Vlaamse Dienst Speelpleinwerk) en Kris De Visscher (Demos). Don Pandzou van De Ambrassade en Kris De Visscher van Demos schreven het leeuwendeel van de teksten.

Verschillende jeugdwerkorganisaties zorgden voor bijkomende input: extra informatie, ‘good- en bad practices’, expertise en/of beeldmateriaal: Tumult, Stampmedia, Uit De Marge/CMGJ, Graffiti, Jeugd, Cultuur en Wetenschap, JINT, UNIA, vzw Oranje, PAJ, Jeugdwerk Voor Allen, Konekt, Wel Jong Niet Hetero, Bataljong, VDS, Chirojeugd Vlaanderen, Scouts en Gidsen Vlaanderen, FOS Open Scouting, Formaat, Partage en Couleurs, ROJM, BAZZZ, Jeugd Rode Kruis, BIZON vzw en JNM.

Ga naar toolbox