Het spel Terra Nova Minimaatschappij biedt ook binnen OKAN de mogelijkheid om in gesprek te gaan over samenleven.

Het spel kan uitgeleend worden via de documentatiecentra van Kleur Bekennen. De kaartjes met vragen die als aanknopingspunt dienen voor gesprekken over democratie, mensenrechten, ethische dilemma’s,… kunnen ter ondersteuning met vertaaltools (google translate,…) live vertaald worden.

‘Terra Nova Minimaatschappij is een dialoogspel, discussietool, samenwerkingsexperiment én burgerschapsmethode waarbij de spelers het lot van eilandbewoners bepalen en samen de wereld maken waarin ze zelf zouden willen wonen. Op dit eiland staat niets vast en wordt alles bevraagd. De grote uitdagingen van de samenleving komen tot leven en stellen je moreel kompas op de proef. Dit coöperatieve spel oordeelt niet – er zijn geen goede of foute antwoorden – maar het biedt verhalen en vragen die een aanknopingspunt vormen voor klassengesprekken over controversiële onderwerpen, abstracte lesstof of actualiteiten.

Terra Nova is geschikt voor spelers vanaf 10 jaar. Het spel kan ook door volwassenen gespeeld worden. Eén set is ontwikkeld voor vijf spelers en bevat vijf coöperatieve rollen, maar minder spelers zijn ook mogelijk. Voor een uitwisseling met de hele klas speel je met de Sixpack met meerdere spellen tegelijk. Op het educatieve online platform vind je een animatievideo met uitleg van het spel, de spelinhoud (de ‘Eilandvragen’), de educatieve handleiding, extra lesmateriaal, tips voor combinaties met actualiteiten en met andere lesmethodes, tips voor lastige situaties, een lessenweergave van Eilandvragen met timer voor op het digibord en de mogelijkheid om zelf Eilandvragen te maken.’

Ga naar de website